Min lilla flicka

Just nu är det mycket fokus på Norah för oss här hemma. Vitamintillskott har inhandlats, tid till mer fasta rutiner, pysselstunder, samtal o.sv....
Om ETT ÅR, (om hon ska gå komunal skola/ friskola) så börjar hon 6års verksamhet. Det är inte klokt. Tiden springer iväg och jag hänger inte med! Däremot, om hon börjar Waldorfskola så får hon gå på förskola ytterligare ett år (dock inte samma). Många beslut ska fattas. Många tankar som snurrar i mitt huvud. Och just nu är hon inte riktigt i form, har inte varit iaf, det börjar vända med ytterst små medel som vitaminer, massage, mer egentid. Så jag hoppas att allt snart känns lite mer stabilt. Idag har vi, liksom senaste veckan tagit det riktigt lugnt, det verkar vara bra för henne. Dock finns ett behov av mer stimulans. Jag måste försöka hitta på mer saker för oss på eftermiddagarna. Tror jag. Parken, vänner, promenader. Men framförallt, måse vi få till mer tid för bara henne+ en förälder. Jätteviktigt. i vanliga fall brukar det vara under dagtid (då hon är på förskolan) som jag gör saker. Sedan, när hon hämtas, åker vi oftast hem, äter mellanmål och varvar ner. Men hon tycker det är ganska tråkigt här ute på landet med mig och lillebror. Så nu är det nya friska och förhoppningsvis pigga tag. Alla här hemma är ganska trötta. Men så är det väl för alla familjer antar jag. Vejde har ju börjat arbeta extra vissa kvällar och det märks. Vi är trötta. Och Norah saknar sin pappa. Ville bara dela med mig lite, framförallt till faster Linnea som brukar undra hur vi har det! Kramar till dig!

           

Lindas babyshower

Jamenvisstserru!

Lindas vän Mika hade anordnat en babyshower som jag var på idag. Hemma hos Linda. Jättetrevligt! Många ansikten jag ej skådat på år och dag, gamla klasskompisar, föräldrar mm. Fika och lekar, presentöppning, priser ( jag vann ett pris)! Och bebisar! Mikas lilla fina Ebba och Lindas mamma på en av bilderna! Snart, är lillprinsen här! Vi är alla förväntansfulla, jag och Lovisa gissar på andra maj,  Linda gissar på 8:e och ja....Vi får se när den lille bahagar komma ut från varma magen!

                    

Kortet på bilden har ingen mindre en Charlotte knåpat ihop!

En lugn fredag med pyssel och knåp

Mmmm.....
Igår var vi bara hemma, tog oss en liten promenad när Oliver skulle sova, Norah hade lite ont i magen på förmiddagen och därav hennes lite mer dystra uppsyn på två av bilderna som är just, från förmiddagen. Med favoritballongen från pappa! Sedan mjuknade magen upp en aning och vi pysslade och hade oss här hemma. Riktigt mys! Idag jobbar pappa och vi får roa oss bäst vi kan här på Kjulsta, då vejde tar bilen till jobbet.

           

Oliver kissade i pottan denna morgon, för första gången!

från helgen om var...

I helgen så var jag och familjen plus min syster på Torekällberget och strosade omkring, Norah fick rida för första gången! Det var härligt, solen sken, alla var vid gott mod. Vi var också över hos svärmor och blev bjudna på god mat!

   

Och hos svärmor var även mormor siv och Manne!

 

Men sötast i helgen var ändå Petras valpar!Nu är en ny vecka i rullning och det är lite kaos här hemma på kvällar och nätter. Oliver har ont, någonstans, vart vet vi inte, var på vårdcentralen idag men farbror doktorn hittade endast lite rött i halsen å gasig mage. Kan det vara det som orsakar all vaka? Och lilla Norah har svårt att komma till ro på kvällarna och är därav ganska trött på dagarna.

Faster Linnea!

Läste just barnens fasters blogg, hon har skrivit ett inlägg om att hon saknar sina brorsbarn och jag blev så rörd. Hon skrev att om hon bott i Sverige skulle hon vara en fullt sysselsatt faster och det betvivlar jag inte en sekund! Hon är och har alltid varit så engagerad i våra barn och det är jag väldigt glad över! Och någon gång, när hon själv vill bilda familj, kanske hon flyttar hem, vi hoppas det! Jag tycker väldigt mycket om henne iallafall, fina Linnea!

  

Ja tror det händer, vindarna vänder!

Mmmm har haft två mysiga dagar med min Emma, hennes fina pojkar och Charlotte! Som ni kanske redan läst i Emmas blogg har vi fikat, lägger upp lite bilder som hon inte lagt upp. Underbart var det iallfall men nog om det. Idag, efter Norah kommit hem från dagis så hade vi fika utomhus, cyklade och krattade löv, underbart! 

                    
 


Bilder i farten blir det idag

Det är vad jag har att bjuda på denna måndag. Så får det bli. Så har det varit. Solen sprack upp på förmiddagen och det var då vi tog våran första tur. På eftermiddagen tog vi våran andra. Härliga vår, välommen för att stanna. Svik oss inte nu!                         

Bjuder även på några bilder från en målarstund från dagen

     

Två små underverk

  

Jag kommer att kämpa så gott jag kan, för er mina små liv. Ni ger mig allt och lite till och det vill jag ge tillbaks. För var dag som går, så växer ni, utvecklas, klappar och vinkar, frågar och berättar. Och jag ser på och minns. Åren som var, när jag första gången blev mamma, allt därefter som hänt, min stora flicka, min vackra, mitt hjärta. Nu har jag er två, två små underverk, jag ska verkligen försöka, och göra så gott jag kan. Och lite till.

  

Du liv som växer, jag önskar, ta din tid. Och jag ska finnas, en mamma, här brevid. Vägleda och styrka, ge luft, vingar, jag ger mitt liv.

    

Förundras

...Gör jag. Över hur jag blir bemött. Och känner hur all energi sakta sugs ur mig. Jag, liksom min kära vän Lohne har sett ljusare dagar, Charlotte också, nu när jag tänker efter =) Imorgon hoppas jag att några samtal, om jag nu kommer fram till människan, ska få mig lite mer på fötter och i rullning. TACK för fina vänner, vad i helvete vore jag utan er? Och ett extra stort tack till Maria, (som orkade lyssna i över en timma igårkväll medans jag förvirrat stoppade in nappar, gjorde välling, oroade mig över framtiden, suckande över vakna barn sent på kvällen och dessutom delade med sig av erfarenheter, känslor och tankar), och till Lohne som bara är så stark och får mig att inte falla ihop OCH Emma, för den vackra sjalen! Glöm aldrig att efter regn kommer solsken! ALLTID!Hm, här har vi mig, tidigare idag...Lite sliten är jag allt. Och less. Men efter en härlig dusch och med en ny sjal runt halsen känns livet lite lättare!

     

Besök på Kjulsta

Ja inte är det varje dag mina nära å kära kommer åkandes längst grusvägen men i torsdags var Charlotte här och idag kom Sara och Amanda på besök! Så roligt med lite sällskap! Tack för det! För övrigt känns det som om en vind av mening och lärdom blåser in och vi får se vart den BÄR mig. Det är bara att hänga på och för min del, göra det som jag känner är rätt. Jag är en klok ung kvinna med en hel del i bagaget som jag i dessa lägen har väldigt mycket nytta av, inser jag mer och mer. Mycket tack vare ett samtal med min vän Sara tidigare idag som verkligen tycker jag är klok vilket jag ibland glömmer bort. Man ska fan lita på sig själv. Och på vad man tror är rätt här i livet. För egentligen är det så att det som är bäst för mig......Vet JAG. Stor kram till Sara, min kloke vän och typ granne (hon bor väl 3 km härifrån men för mig är det då en granne)! Bilder från idag:

  

about the partynight

Så var den lyckad! Verkligen! Bortsett från ett oväntat slut som förhoppningsvis inte sätter för djupa spår? Här har vi en av alla de massa bilder som jag tog (dom andra finns i mitt nyaste album "En fredagskväll" på facebook)! Tack för igår tjejer, och tack Vejde för att du engagerade dig i min eventuella baksmälla och påminnde mig om- Varannan vatten!
Och du Maria, åk inte tillbaks till Norge!!!!!!!!


Maria är här!

Jaha, imorgon är det äntligen fredag! Vilken lycka! 6 dagar  har passerat hemma här, men en sjuk liten tös. Jag kom på idag när jag satt och pratade med Maria i telefonen att jag har inte gått utanför dörren mellan söndag å onsdagkväll! Inte undra på att jag kände mig lite skum när jag for iväg igårkväll för att hänga med Maria några timmar och titta på hennes systers tolvårsarbete. Jag var som i en bubbla. Idag har Charlotte varit här på besök, trevligt med besök tycker jag, det blir inte så ofta längre nu när man bor på landet. Maria är altså här  i järna helt barnfri och otroligt vacker å strålande och imorgon ska hon med mig ut och slå runt på femfemnoll...Men det blir inte endast hon och jag utan även ca 7 andra härliga partysugna mammor och vänner! Det ska bli så otroligt kul och jag har verkligen längtat efter denna fredag länge! Och nu, filmkväll med Vejde. och här, lite bilder från idag!


     

I väntan på Godot

...att gumman ska bli kry, att det ska bli kväll så jag får träffa Maria, Greys Anatomy kl 21 ikväll, krogbesök på fredag! Det är vad jag har å se fram emot! Idag tänkte jag göra paj till lunch m broccoli å fetaost. Hoppas Norah ska få i sig lite. Lite bilder på det finaste jag har från igår å idag

           

Har precis läst ut Alkemisten av Paulo Coelho, den är absolut läsvärd. Den handlar om att lyssna på sitt hjärta och våga följa sina drömmar. Blir väldigt inspirerad och ska genast ringa vejde och be honom beställa lite pjäser från biblioteket så jag kommer igång med scenprov och ett annat projekt som jag nyss påbörjat! Vad är din dröm? har ofta tänk på människor som har en dröm men inte lyssnar på sitt hjärta och sedan kommer på något annat dom kan tänka sig att göra.. Så vill inte jag leva mitt liv.

I helgen smäller det!

Ja, nu är det hög tid att barnsäkra här hemma. Idag fick Oliver en tung glaslampa i pannan från 1/2 meters höjd, han drog såklart i sladden...Så i helgen ska vi göra ett ryck! Annars, Norah är febrig och har fått en släng av sin förkyldningsastma så vi chillar här hemma och försöker att hålla oss lugna (gick ju sådär för Oliver idag)...

        

Helg ljuva helg!

Då lider helgen mot sitt slut och mycket har hunnits med! I fredags var jag och barnen på fika hos Lelle, tillsammans med Lohne å de 3 barnen hennes och Charlotte! Riktigt trevlig, dock inga bilder därifrån, det fick ja inte till! i lördags så besökte vi våra kära vänner Sara, Jesper och deras lilleman, två stötdämpare skulle bytas och dom hjälpte oss med detta. På kvällen bjöd Sara (min andra Sara) ut mig på flamman, på en drink, så trevligt så! Idag drog jag, Oliver och Lohne iväg på barnbasar och röjde gärnet, så nu har alla kidz lite nya clothes! Check this out:

             

RSS 2.0