Äntligen helg!

Så har helgen haft sin gång. I fredags kom Charlotte hit och vi hade en riktigt tjejkväll, hon jag och Norah. Tacokväll! Charlotte hade bl.a köpt med sig godis till Norah vilket tacksamt togs emot och resterande kväll hade vi en väldigt pigg flicka med sockerkick! Helmysig kväll! I lördags åkte jag och barnen för å hämta Norahs kompis Isa och dom lekte hela dagen lång! Mest var vi på Norrtuna, på gammelmormors gård, dom lekte å åt godis. Vi andra lite äldre satt på bänken och fikade. Mest. Idag, är det Mors dag och jag vaknade upp till sång och frukostbricka på sängen! Mackor med brieost och salami, kaffe och ett glas smoothie! Mums! Sedan åkte vi in till stan först donken och sen så fick jag köpa mig något fint, och resten av gänget fick hänga i parken! Det blev en klänning och ett par leggings! Vidare bar det av mot lillasyster på Mors dags fika, prinssesstårta och lite mer kaffe. Norah och lilla Linus lekte fint! En helbra helg! Här kommer alla bilder:

                     

Nu väntar en ny vecka ocn måndag som blir först ut så jobbar jag! Vi ses!

Minnen som blommar upp

Shit, jag grinade till Greys igår. Fan va jag grät. Hulkade som en dåre. Izzie har cancer och jag önskar så att jag kunde hjälpa henne. Men det är en serie, eller en livsstil skulle jag vilja säga men mest av allt dyker massa minnen upp i huvudet från egna cancer erfarenheter från mormor och mamma. Min poäng med det hela är att jag önskar så jag slipper gå igenom det. För så som jag själv sett mina nära lida å kämpa....å ångesten som lös i deras ögon. Jag var mormors hemhjälp mycket när jag gick gymnasiet. Pendlade mellan Södertälje och upp till Stockholm, sov över hos mormor, satte klockan på tidig ringning, såg till att mormor klarade sig till eftermiddagen och åkte till plugget i Södertälje. Gud vad jag älskade den kvinnan! Men visade jag det tillräckligt? Kunde jag gjort mer för henne? Hälsat på oftare på slutet med nyfödda Norah? Frågorna snurrar likt pollenfluffar i sommarkvällen. Och mamma. Nej, det får bli punkt om detta samtalsämne. Vad jag lämnar ut mig! Skönt på något sätt. Att skriva av sig. Rensa tankarna. På nätet. Ha! För lustigt. Jag saknar dom iallafall, och igår ägnade jag dom alla tankar. För ibland snurrar livet på, det är ju så. Man glömmer, eller minnerna bleknar. Nu ska jag sova. Här Emma, är en bild på dina blommor som är på permis på Kjulsta, vad gillar du hänget?



Bjuder på två bilder av favoriterna oxå, som vanligt =)
  

Tvillingsjälar

Har jag många. Faktiskt. Fast den som är mest matchande är nog Oliver. Mycket pga att vi båda är födda i tvillingens tecken. Anledningen att dillar om detta är att vi snart fyller år, jag och Oliver. Oliver 1 år och jag 25 år! Och idag fick vi lite presenter i förskott från världens sötaste Grym, jag fick ett halsband, äkta sötvattenspärlor (!) och Olli fick ett matsett (han gillar ju mat var Emmas motivering) =) Och då ska jag även passa på att inflika med att just idag åt han med sitt nya sett själv, vi har aldrig låtit honom prova att äta med sked innan men det var nemas problemas, han sleva i sig makkisarna, ibland blev han sugen att ta till handen men då tittade han bara lite på skeden å tog den istället! Förutom dessa presenter har Olli även fått i förskott av sin gudmor som råkade glida iväg till Grekland i tre veckor (!) ....(Nix pix, icke ett dugg avis....) Bland annat dessa tu T-skirt han har på sig på bilderna. Mera klädkort kommer (han fick mycket kläder med mottivering "du sa ju att han växt ur typ allt") (!)
Förutom en stund med Emma på eftermiddagen så har vi hängt med gammelmormor på förmiddagen och ikväll har jag planterat å påtar omkring ute i rabatterna. Inte så väldans värst organiserat eller nåt i den stilen men lite smått ändå. Här kommer bilder från min onsdag som snart kommer avslutas med Grey's (om barnen somnar nån gång)....

                     

Tog en bild på lunchen ifall att den skulle smaka gott å jag ville blogga om den å ja, den var helt ok men jag skulle nog haft nåt annat än keso till. Jag improviserade vilt, stekte bacon, kokade bulgur, gjorde en sallad bestående av tomat, solrosgroddar, champinjoner. Inte helt hopplöst gott men godkänt, typ tre av fem.....getingar...nääää.....solar...nääää.....kockar (?) där satt den!

Tjo va de va livat i holken i lördags (och i fredags)

     Ja i fredags var jag hos Lotta och hon bjöd på vin å mat och vi hade verkligen en sk helkväll ihop! Satt på hennes balkong och det sprack ju till och med upp för innan jag åkte dit öste regnet ner utanför.  Vi hamnade på flamingo vid tolvsnåret och där träffade vi på John! Han var taggad till att fotas inför blogginlägg så det var  ju kul! Idag har det däremot varit lite mer chill fram tills för några timmar sen då Max å Emma dök upp, Max för att fixa grind till våran trappa och Emma för övernattning. Norah sken upp som en sol när dom kom och bestämde sig för att ta tilfället iakt och leka fotograf så det är hon som tagit bilden på Emma och på Max (bilden av rygg å nacke). Ja bilden av mig och Olli är oxå tagen av henne =) Jag har klippt Norah, visst bidde hon för gullig! Emma har hyrt Changeling med Angelina Jolie så ikväll blir det hemmamys! Over and out!                                                                                                                                                                                                                                       

Fototajm igen, wiiiihoooo!

Ja just! Har inte så mycket nyheter att ge er, Vejde är sjuk sedan i måndags och jag hoppas å ber att han snart blir frisk igen! Vi var på "stan" idag (södertälje) och shoppade lite, jag å Olli. Det gick men inte mer än så. Olivers kläder är inte längre många och mycket fler bidde dom inte idag, endast ett par nya tajts inhandlades till honom och en kepa. Bilder kommer på det. Tajts å tröja till Norah (dom rosa tajtsen på bilderna) och ett långt linne från Indiska till mej. Tjohooo! Vill mera mera mera!!!!! Ikväll är det Grey's, går inte att missa. Det blir en mysstund mellan mig och Norah (har gett upp nattningen, totalt). Hej på ett tag!

        

En ny vecka står på menyn

Och helgen har varit lyckad!!! Lillesyster är fantastisk, jag bara älskar henne så otroooooooligt mycket och ville aldrig att hon skulle hem =) På lördagen, när hon å Norahs kära kompis Isa kommit hit så begav vi oss ut på Mörkö och blev bjudna på lunch å så firade vi Vejde lite i efterskott. Det bjöds på pajer, vildsvinskött och en härlig tårta samt sol å blå himmel!  Sedan på kvällen, lagade vi pizza här hemma och efter det drog jag å syster iväg till Heron å såg 17 again! Jätterolig film! Idag har vi varit hemma, framåt kvällen kom Sara och Amanda och grillade med oss! Jättemysigt! Sedan skjutsade jag och Norah hem Petra, vi stannade ett tag för att hälsa på ALLA djuren som hon har hemma hos sig dvs: Ödlor, sköldpaddor, hundar (4 st) katter, fiskar! Imorgon och tisdag jobbar jag, så nu tackar jag för mig så länge!

Ja, bjuder på en bild på systers jympagäng, vet inte om jag får det, men om inte så får du ju skriva en kommentar å be mig ta bort bilden =) Gissa vem av flickorna som är min älskade syster?

Äntligen helg!

Nu har jag jobbat två dagar i sträck å ser fram emot helg å familj som aldrig förr! Shit vad jag längtar efter barnen när jag jobbat nu! Tack Emma för hjälpen med Olli idag--- Supergulligt! Barnen sover redan och jag orkar nog inte så mycket mer jag heller! Imorgon kommer syster Petra och Norahs kompis Isa hit, vi har handlat för grillning i helgen oxå och hoppas vädret tilllåter! Bjuder på bilder från i tisdags, då Emmas kamera gick på högvarv!

     

Tycker mig kunna skåda lite av Norah som liten när jag tittar på första bilden på Olli här =) Trevlig helg!

Bofinken

                                                                               

En onsdag full av händelser. Den stora händelsen var ju från Bofinken, en förskola här i Järna där barnen fått plats, start för inskolning den 11 augusti. Detta är verkligen bra nyheter, för det var en av förskolorna vi VILLE ha plats på! Dessutom, så träffade Norah en flicka i parken, Järnaparken, idag, som går där och dom lekte gärnet och hade jättekul ihop! Så nu är planerna lite ändrade, vi satsar på detta nu! Annars, så har Emma hängt med mig ända från 08:20 imorse och det gör hon ännu, det blir en heldag som avslutas med Greys 21.00. Kan inte bli vassare än så! Bilder från dagen bjuds (Emmas kamera) :

           

Det sprakar å knakar å har sig uppe i knoppen

12 Maj. Charlottes 25 årsdag. har varit hos lavli lohne med Olli å en annan Emma plus födelsedagsbarnet, Charlotte. Riktigt nice. Lohne bjöd på lax å potatatis + sallad och bruttan emma kom me creme fraiche + cola! Timmarna flög fram och när det var dax att bege sig mot dagis i Järna tog det emot. Inte att hämta Norah såklart men att skiljas från detta underbara gäng. Önskade för stunden att jag bodde granne me lohne och att vi skulle spendera resten av dagen ihop. Eller för stunden, jag vill verkligen det. Ofta. Ha nära till. Ha möjlighet att. Oavsett. Bil eller ej. Fattar ni the grej? Vem vet vad framtiden har att erbjuda. Bo granne med lohne eller vilken härlig vän som helst (eller varför inte me alla) vore ju ingen lek. Över till mer aktuella ting nu. Som att pappan i hemmet fyllde 27 igår. Gratulerar. Min fina Vejde! Ikväll blir det lite bättre läge att känna av det. Hoppas jag. Förövrigt, som rubriken avslöjar, så far tankarna kring sommaren runt runt i huvet på mej. Det skall bytas dagis å struntas i semester å Olli blir snart 1 år å hittas fast anställning å en hel del pyssel å knåp. Det blir som det blir. Nu börjar desperate housewifes. Barnen somnade sju ikväll, håll i hatten! Inte var kväll vill ja lova! Man tackar man tackar! Puss på er, mina härliga ungar å alla andra tokar därute! Farmor Karin ringde nu ikväll förresten, å ville sjunga för Vejde! Hon e så söt! Hoppas vi hinner med en tur till henne i sommar oxå. Det vill jag verkligen.




Men mest av allt, just nu, skulle någon timma på scenen inte sitta helt fel!


Då var denna vecka slut!

Och nu blir det förändring i vardagen för oss i familjen! Jag börjar jobba, på städtjofräset och inom äldreomsorgen! Kul faktiskt! Imorgon är det städning och gudmor Sara har hand om Olli och torsdag, fredag har jag intro på äldreomsorgen. En annan rolig sak som händer imorgon är att Norahs dagis ska på teater på futurum! Något hon verkligen ser fram emot! I lördags var det ju dax för Charlottes 25 års firande och det var riktigt kul! Vi dansade gärnet efter god mat, tårta och ett å annat glas vin/ vaniljvodka =) Några bilder, nej det kan jag tyvärr inte bjuda på, inte nytagna iaf =)




Det får bli mina favoriter, gammelmormor å skruttan som bjuds i afton! Ni e bäst!

barn å natur blommar å växer å förvånar och jag försöker andas in å...ut.

Dagarna går och jag längtar efter sommar, efter samtal från jobb jag sökt eller mail går också bra. Ja herregud, lillprinsen e född också, välkommen till jorden och livet kära lilla du. Träden å buskar står i blom och vi väntar på pengar som ska dyka upp nästa vecka. Så är läget här, med oss. Har träffat twinsen och Emma  två dagar på raken, mycket trevligt, dom e så musiga... Och nu är presenten iordning till på lördag, då Charlotte har 25års firande! Det ska bli kul, längtar för fullt! Barnen somnade 18:45 ikväll, båda två och det tror jag fan aldrig tidigare har hänt!!! Mycket märkligt, undrar om det blir nåt bakslag inatt då eller om man bara kan få tre timmar sådär för sig själv utan att det händer nåt? Vi får se! Har varit på ettårskontroll idag och det är en regäl biff vi bakat ihop! 77 cm lång och 12 kg, förövrigt allt bra och godkänt! Fina fisken! Nej nu ska här tvättas å vikas och förberedas inför morgondagen, jag har en hel kväll att påta på!



Bjuder på en bild av det finaste jag har som är tagen för ca 1,5 år sedan. Fin som få e hon som ni ser!

Min flicka förvånade mig idag!

Till det possitiva ska tilläggas! Å vad härlig hon är! Känner mig alldeles varm å lycklig! Den sista tiden har nämnligen varit lite motstridig, många gånger har varit nej, vill inte, tänker inte, kan inte, sur, arg, svarar inte, följer inte me, äter inte upp osv... Men nu, sakta men säkert börjar det vända, kanske går det tillbaka, eller självklart gör det ju det i perioder det vet jag ju men jag hade gett upp allt som hette snäll å lydig men denna tös! Denna vecka, ja faktiskt hela veckan, varje dag har hon varit glad å någolunda lydig! Allt är ju relativt! Men IDAG, eller ikväll rättare sagt var hon ju för söt! Vi har varit på resande fot hela dagen och påväg hem, efter att lekt några timmar på Norrtuna så frågade jag henne vad hon ville ha till kvällsmat. Gröt m lingonsylt blev svaret! Väl hemma satte jag igång att tillaga efter önskemål och hon satte sig och åt. "Mmmmm va god mat du lagar, mamma, mmmmm....ååååå så gott, tack så mycket älskling för maten! What? Visst kan hon kläcka ur sig liknande kommentarer lite då å då men vänta ska ni få höra fortsättningen! Efter maten tackade hon artigt några gånger till och sen sa hon: Nu mamma, är det bäst jag går på toa, tvättar händer å mun och borstar tänderna innan jag ska se bollibompa". What? Vet ni hur det brukar vara? Ett evigt tjatande i vanliga fall. Ren å skär lycka! Undra när detta upprepas? Hahaha. Så fruktansvärt skönt är det att ibland slippa tjata och bara veta att....hon vet. Mmmm underbara Norah!


Kompislördag!

Idag är ingen vanlig lördag utan en alldeles speciell då vi har Norahs kära kompis Isa på besök! Norah är såååå lycklig!!!! Vi hämtade  Isa klockan 13 och hennes föräldrar hämtar först upp henne vid halv nio/ nio ikväll! Så dagen har varit full av lek å bus av alla dess slag, munnen går i ett på dem båda och dom är bara helt underbart söta! Vi har just avslutat våran middag som bestod av kyckling m ris och nu sitter dom små flickorna i soffan å käkar godis för fulla muggar =) Här bjuder jag på en bild av dom båda från när Isa var här sist (eftersom mobiljäveln är på lagning)

  

RSS 2.0