Lite tips på god helgmat
Fläskfile i ost och senapssås:
4 portioner
600 gram fläskfile
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör och rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
15%
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl kvibille präst
GÖR SÅ HÄR:
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. bryn köttet i smör och rapsolja i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. låt koka under vispning. Lägg över köttet i grytan. låt köttet koka i såsen 3-5 minuter. ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med ris och grönsaker!
Har själv inte provat att laga detta recept- ännu!
Men tänkte bjuda någon fin vän på det till nästa helg!
Kommentarer
Postat av: ahren
Låter jätte gott =)
Allt bra med er?
Kram
Trackback