En fika här och en fika där...

Så har det varit idag. 2 fikor på samma dag! En med min flicka och en med mina flickor! Det har varit en bra dag, jag har för omväxlings skull varit på ett strålande humör från att jag vaknade imorse (brukar vara lite lagom på morgonen i vanliga fall), varit och storhandlat med min pojk och sedan fick jag äran att hämta Norah på dagis SOLO!! Vejde var hemma idag, sjuk, så Oliver fick stanna hemma och blev skonat från sin varma overall i den kalla bilen som snabbt blir varm, sedan ut i luften för att snart komma in i dagisvärmen där han blir liggandes på nåt golv medans jag springer efter Norah och Oliver får värmeslag. Jag med förresten. Får värmeslag altså. Hur som helst, så passade jag på att ta en snabbfika med Norah när det bara var vi för en gångs skull, så fika nummer ett bidde på cafe Maräng. SEnare på kvällen begav jag mig till storstaden Södertälje för fika nummer två. Men mina vänner. Tyvärr fick jag en väldig huvudvärk när jag råkade slappna av lite på stammishaket Baccino, den gav inte med sig. Sitter fortfarande i nu, i denna stund. Så nu har jag svalt 2 alvedon och går och lägger mig. Men som sagt, en väldigt härlig, VÅRIG dag!

        
                    

Gamla minnen!

Bilderna är i en fullständig oordning! Den sista bilden är på min lillasyster (är Norah inte lik henne?)

                                          

Cabaret!

Och så kom då äntligen söndagen! Med bravu! Det snöade som aldrig förr och vinden blåste åt alla håll och kanter! Men på teater skulle vi, jag, Sara och Emma. Sara bjöd oss!  Tack, Snälla Sara! På stadsteatern såg vi Cabaret med Helena Bergström och Rikchard Wolf i huvudrollerna- Den var bra! Helena var fantastisk! Stämningen var rätt! På vägen hem köpte vi med oss lite tilltugg, vi blev så sugna! Bilderna är upplagda i ordning efter kvällen, så det första är just innan jag åkte hemifrån. Herre! På sista bilden som är tagen ca 23 är ja så sliten att jag fick byta till svartvitt för att se någolunda vettig ut! Nästan mitt i natten ju! Då brukar en småbarnsamma som ja vanligtvis sova!

        

Syster, familj och helg

Lördagskvällen går mot sitt slut och jag har varit hemma med barnen hela dagen. Vejde har tränat å fixat med våran bil. Var å hämtade kära syster igår och vi åt tacos och såg på Lets Dance. Men idag åkte hon hem framåt eftermiddagen och sedan dess har det bakats chokladbollar och mest varit chill här hemma. Vejde var hemma snabbt å duscha och sedan bar det av med honom på massa öl och melodifestivalskväll med vännerna. Jag har nu sett melodifestivalen med ett halvt öga. Inte mkt att hurra för. Tyckte jag. Här kommer bilder från tacokvällen igår (Oliver sov) :

                  
 

Längtar till sommaren!

 När Emma- Örnberg var här sist fick jag lite bilder från i somras som  hon har tagit och det  fick mig att längta som en å annan gnu...
Just denna dag var vi över hos farfar, en riktig heldag! Bara det att ro över till farfar i båten är ju riktgt somrigt! Vi åt mat, plockade bär som vi kokade saft på och mycket mer! Sugen ja blir!

                   

Mia och Klara inspirerad!

Idag har varit en dag...med lite olika inslag. Tänkte inte bli långrandig utan bilderna får tala sitt tydliga språk. Kan väl bara helt..ja, helt enkelt sticka in med att det var lite märkliga situationer som lockade och jag kunde inte stå emot och börja avancera då mitt på ljusa dagen bland mina barn och allt annat stoj å stim och börja göra någon slags utvärdering av vad som var rätt och fel just då...rätt-fel-rätt-fel...NEJ det gör man ju bara inte om man har någon slags rullning där upp i skallen. Nåt slags bondvett får man ju för böveln se till och ha.. De e vad jag tycker. Om man nu ska tycka. Man behöver ju inte tycka, för tyckandets skull..Det tycker jag inte.

     

Nu till en helt annan del av dagen. Bilder därifrån:

         

Förövrig, är Mia och Klara bäst! Helt klart min typ av humor!

Utmanad!



Har blivit utmanad av caroline, URL: http://jagcarro.blogspot.com/ att skriva ner 8 av mina alla ovanor- Jag antar utmaningen!

1. Kan lätt bli bitter och tycka livet känns orättvist- Tyvärr! Skärpning Erika!
2.Även jag biter på naglarna!
3.Har svårt att bara sådär, rakt upp och ner, vara helt uppriktig och ärlig.
4.Tar på mig andras problem och försöker lösa dom, eller ser till att finnas där å lyssna, vare sig jag vill/orkar eller inte.
5.Dammsuger dagligen!
6.Ställer om larmet om barnen sover- och försover mig!
7.När jag ställs inför beslut, har jag för vana att försöka slå upp mammas nummer i mobilen- Tills jag kommer på att hon lämnat..
8.Undra om jag stängde av plattan när jag redan är långt hemifrån...

Här kommer bilder från i lördags som utlovat!

     


Alla Hjärtans dag

Kvällen firas med Täljerevyn och kinaresturang, Oliver lämnas hos gudmor Sara och Norah är i hemmamiljö med farfar. Bilder kommer antingen sent ikväll eller imorgon! Nu har vi bakat lite chokladbollar som Norah och farfar kan kalasa på ikväll och jag å lillen kom just hem från en solig vinterpromenad! Härligt! Vädret är underbart! Här kommer bilder från igår, då Hanna var här- Hur firar ni idag?

     


Cafekväll!

Igår var det dax igen, att fylla förådet med kaffe å kaka, foto å umgänge! Vi höll till där vi alltid håller till- Baccino!



            


11/ 2 Oliver 8 månader

Det är ju helt magiskt att Oliver förra veckan hajjade hela kryp prylen och att han IDAG tog sig över golvet, jo från den ena sidan av rummet till den andra utan att ramla ihop på klumpmagen!  Innan har han MAX tagit 3 kryp å sedan- Pladask! Dagen gick åt till en lur, träffa gudmor Sara på Cafe Maräng där vi åt varsin mini semla- Södertälje vänner, kom hit å fika semla- You wont regret it! Eftermiddagen spenderades i Järnaparken! Börjar med lite bilder på Norahs nyinköpta klänning och Olivers nya mössa!

                

Här Och Nu!

Planerar du livet missar du allt spännande som du inte visste skulle hända


Mamma, jag älskar dig!

Idag har varit en härlig dag! Solen har lyst hela dagen och här hemma har jag storstädat, jag och Norah har badat och när det var dax för lunch tittade min fina flicka plötsligt på mig och sa: Mamma, jag älskar dig! På eftermiddagen blev det även en promenad och besök hos hästarna som bor här i hagen precis bakom vårat hus! Bilder på syskontröjorna, som jag lovade och även på hästarna och Norah som tittar på dom med stor förtjusning!

             

Trevlig tripp till (S) tälje!

Dagen bjöd på en tur på stan med Sara och Emma plus deras döttrar och roliga Bella va med =) Vi började med en fika på stammishaket där jag åt min nya Favorit Smörgås (Kalkon och cream cheese på hembakat grovt bröd) och sedan lockade shoppingen enorm, har inte shoppat något till mig sälv på säkert över 4 månader iallafall, så nu var det dax!

  

Köpte även syskontröjor på rea från Lindex Ylle/bomull mix, bilderna kommer troligtvis imorgon! Min outfit + tröjorna till barnen blev sammanlagt 300 riksdaler (helt ok)!


Utmanad!

Jag har blivit utmanad av Emma, här är reglerna:

-Gå in i mappen mina bilder.

-Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

-Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

-Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.

-Länka dem och låt dom veta att dom är utmanade.




Här har vi min flicka när hon var i Olivers ålder. Om jag tittar närmare på händerna kan jag ganska snabbt gissa att detta är ett av alla våra flygplanslyft som Norah fullkomligt älskade! Tänk vad tiden springer iväg, det känns som igår då jag fick upp henne på mitt bröst och nu är hon 4 år! Stora tjejen!

Jag utmanar:

http://lifeasaglobetrotter.blogspot.com/
 http://sellsyntahanna.blogg.se/
 http://immas.blogg.se/ 
http://lulun.blogg.se/ 
http://hanies.blogg.se/
http://veenus.blogg.se/


Sthlm, med the kidz!

På lördagens förmiddag begav vi oss, parkade bilen i Södertälje och tog tåget mot södra Stockholm, jag och barnen. Vi åkte för att äta en tidig middag med min moster, hennes man och min bror!  Norah stormtrivdes på tåg och bussar!

  
  

Helgen började så här

              


Ytterligare en fikakväll med mina vänner, riktigt goda mackor å trevlig stämning!

Möten och Stefan Sundtröm!

           

I torsdags var en fixa å trixa dag, på dagen men på kvällen blev det lite mer soft stämning och jag njöt för fullt där jag satt och vilade mina ögon på Stefan =) Hanna ringde mig kvällen innan och spontant frågade å jag hängde på! Bilderna är tagna innan jag lättade hemifrån =)

Norah och Laura!

Idag kom Norahs vän Laura på besök, när Norah kom hem från dagis var laura redan här och dom har lekt  jättemycket! Anna och lillebror Leonard var oxå med såklart och vi har haft en väldigt gemytlig eftermiddag tillsammans =)
Lite bilder från ikväll på finaste:

           


Ett steg i rätt riktning

Idag har Oliver krypit några kryp! Men han fick ingen särskild mersmak utan är lite utav en sengångare, var sak har sin tid. Några kryp fick han till idag så får vi se hur det fortlöper! Några bilder från ikväll:

           

Veckans höjdare



Tisdag och äntligen dax för en ny träff med härliga mammagruppen =) Trevligt som alltid men tyvärr näst sista träffen!  Vidare bar det mot lilla maräng där det bjöds på laxsmörgås, det var till och med så lyxigt att jag fick välja vilket bröd laxsmörgåsen skulle göras på och jag valde en skosula! Mums! Till efterätt blev det en minisemla =) Jag bestämde mig för att lämna bilen på Järna och tog en härligt solig promenad till Norahs förskola och sedan gick vi tilbaks upp på Järna igen och mot Bvc- Besök nummer två idag! Norah skulle nämnligen ha en difterispruta, allt gick kanon. Vi avslutade dagens äventyr i Järnaparken där hon fick leka av sig en timma och sedan begav vi oss, hem!

Så här känns det

Förvirrad å tom men ändå full av längtan å kärlek till mitt livs dröm. Drömmer mig bort till härliga klasskompisar och livet på scenen. Ibland känns det som om allt är förbi och det blir svart. Jag tittar upp mot himlen och viskar med bestämdhet: Snälla, visst blir det väl min tur snart? Jag ser förmodligen ut mer eller mindre som ett frågetecket för jag har ingen jvla aning om vem jag pratar med...Men jag tror det är mamma. Det är den enda vuxna som finns tillgänglig att prata med just nu i mitt liv, skit samma om hon e borta liksom. Jag fortsätter vända mig till henne...Det känns inte ultimat i alla lägen men nu är det så.


Man ska börja helgen på rätt sätt!

           

I fredags tog jag å barnen vårat förnuft till fånga och åkte till Lohne. Rätt beslut att ta visade det sig för det bjöds på både mat och härlig stund! Flickorna hade så kul också! Gulle dom!
Det blir nog en favorit i repris snart för Norah vill väldigt gärna och det gör även jag!

RSS 2.0