Mjölkchokladtårta med varma hallon!
Bästa festtårtan att förbereda och ha i frysen!
Kom igen! Lets do it! Ta en förmiddag och baka och förvara till ett prima tillfälle!
8-10 bitar
400 gram mandelmassa
1 st ägg
3 äggvitor
4 msk kakao
Rivet skal av 1 apelsin
Fyllning:
5 dl vispgrädde
300 gram mjölkchoklad
3 ägggulor
Garnering:
hallon
hyvlad mörk choklad
Varm hallonsås:
600 gram hallon
2 msk florsocker
GÖR SÅ HÄR:
Sätt ugnen på 175°. Riv mandelmassan. Rör i ägget, lättvispade äggvitor, kakao och apelsinskal. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Låt kakan kallna. Vispa grädden. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad. Ta chokladen från värmen. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Blanda i hälften av grädden i chokladsmeten. Vänd ner resten av grädden Häll smeten över kakan i formen. Täck över och frys minst 4 tim. Hit kan man förbereda. Låt tårtan stå framme ca 30 min före servering. Garnera tårtan med hallon och choklad. Värm hallonen till såsen, blanda i florsocker och servera såsen till tårtan. Värm hallonen och blanda i florsocker.
Smaskens skulle jag tro, denna ska jag göra i helgen!
Kommentarer
Postat av: Sara
NÄR SKA VI ÄTA
MJÖLKCHOKLADTÅRTA MIN VÄN?!!!!!!! Oh loooooooooord! Puss
Trackback